25. yıla giren evliliklerini tıpkı üniversiteyi kazanarak taçlandırdılar

25. yıla giren evliliklerini benzeri üniversiteyi kazanarak taçlandırdılar

ORDU – Ordu’nun Ünye ilçesinde tüvana 49 yaşındaki Mehmet ve 40 yaşındaki Işıl Kadın Kisbet çifti, yıllardır kurdukları üniversite hayalini gerçekleştirdi. İlçenin Liseler Mahallesinde hayatiyetli 25 almanak evli 2 çocukları olan çift, Kalaba Üniversitesi Ünye Çığır Yüksekokulunu kazandı.

Evlilikleri süresince gelişigüzel okuma hayali kurarak çocuklarının birlikte desteğini düz Mehmet ve Işıl Hatun Kisbet, okumanın yaşı yok diye üniversite sınavına girdi. YKS imtihan sonuçlarının açıklanmasıyla ayrımsız üniversiteyi kazanarak hayallerini gerçekleştiren 25 almanak evli koşa, bugünlerde bir üniversiteyi kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

“Eşim benim hayattaki bildirme iri şansım”

Eşinin teşvikiyle darülfünun sınavını kazanarak benzeri okulda okuyacaklarının mutluluğunu hayat dolu Mehmet Kisbet, “1998 yılında eşim Işıl hanımla evlendim. İki çocuğum var. Bunlardan birisi Samsun’dahi okuyor gayr üstelik elan kullanılmamış liseye başlayacak. Bu sınava antre sürecimizde eşim beni haddinden fazla heveslendirme etti. Biz hem burada sınava girdik, hem de alay malay burayı kazandık. Tabi eşim benden az buçuk henüz yüksek puan aldı. Yani eşimin teşvikiyle bu çevrim aynı üniversiteyi kazanmış olduk. Yemeden Içmeden bunlarla değil Ünye Halk Eğitim Bilimi Merkezi’nde açılan kurslarla dahi eşimin teşvikiyle ayrı ayrı eğitimler aldık. Elhasıl ailemizde hanay boyu eğitimler almaya bitmeme edeceğiz. Eşim üniversiteye giriş formunu almış ve ofisimize geldiğinde okunanın yaşı yok diye niteleyerek sınava girmemiz gerektiğini ve şansımızı denememizi söyledi. Eşim benim amacıyla hayatımdaki iri bir talih diyebilirim. Bu Arada çalışıyoruz, değme yere beraber gidiyoruz. ve sonunda bile kazandığımız üniversitemize da bu arada gideceğiz” dedi.

“Evliliğimizin 25. yılına okul sıralarında giriyoruz”

Evliliklerini 25. yılına girerken üniversiteyi kazanmanın mutluluğuyla taçlandırdıklarını tabir eden Işıl Hatun Kisbet, “24 yıllık evliliğimizde 25. yıla girdiğimiz şu günlerde bu darülfünun sevinci bizler içre tıpkı şaşırtı oldu. Eşimle bu arada hisse senedi durumunda kardeşçe ettiğimiz tam okumanın yaşının hiç koskocaman olmadığını ayn uğrunda bulundurarak bizde eşimle bu arada başvurumuzu yaptık. İkimizde birbirimize çok mail ayrımsız fakül aldık. Bu yüksekokulu kazanmamız ve bir tercihler yaparak bire bir yerde okuyacak olmamız bizi üstelik sevindirdi. İki evladımız var. Iri oğlum Samsun’bile üniversitede okuyor. Doğrusu oğlumda bilcümle bizim okumamızı istediği üzere sınavlara girmemizi motivasyon ederdi. Biz birlikte eşimle sınava girerek ayrımsız yeri tutturmamız bizim süresince avantaj oldu. Nasıl tıpkısı yolda ayrımsız yastığa 24 sene esas koyduysak, benzeri yolda dahi 24 sene süresince devam ettirdik. Bu okumakta bizim tacımız olacak. İkimizin dahi süresince okumak için bir vazife kalmıştı. Yani hayalimizi gerçekleştirmiş olduk” diyerek konuştu.

“Kız çocuklarımızın katiyetle okumasını istiyorum”

Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmemesini sözlerine ilaveten okumasını isteyen Işıl Karı Kisbet, “Ego kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmemesini istiyorum. Onların yeri okullar ve kitaplardır. Alelhusus kız çocuklarımızın ego kesin okumasını isterim. Özlük kızım bulunmayan amma bunu kendimle örneklendiriyorum” diye sözlerini tamamladı.



Share: