Akıbet dakika haberi: 5.8’lik deprem tatbikatında gerileme altında kalanlar kurtarıldı, sâdır yangın söndürüldü

KAYSERİ’de, 6 ilden 2 bin 900 kişinin katımıyla 5.8 büyüklüğündeki zelzele tatbikatı yapıldı. Tatbikatta yıkılan binanın enkazında kalanlar kurtarılıp, çıkan yangın itfaiye aracı vasıtasıyla söndürüldü.

Talas ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde, Türkiye Facia Müdahale Planı kapsamında yer sarsıntısı tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği 5.8 büyüklüğünde zelzele meydana geldi ve sonrasında yıkılan aynı binanın altında çok sayıda hayat çevrik kaldı. AFAD, JAK, UMKE ile itfaiye aracı ekipleri, enkazın altında mütezayit ve dokunaklı atarak yardım isteyenleri ‘Neredesiniz?’ diye niteleyerek bulmaya çalıştı. Enkazdan çıkarılanlar ise sedyelerle boşaltma edildi. Hareket sonrası bire bir binada çıkan cuşiş de itfaiye aracı ekiplerince söndürüldü. Kısaca 1,5 saat süren tatbikat, başarıyla tamamlandı. Tatbikat sonrası açıklama işleyen AFAD İl Müdürü Osman Atsız, şu ifadeleri kullandı:

“Bölgemizde sarsıntı tatbikatımızı yaptık. Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kahramanmaraş ve Sivas’tan tatbikatımıza katılma oldu. Bu katılan arkadaşlarımızla beraber sahada personel namına 775 emanet fariza yaptı. Okullarda yapılan tatbikatlarımızda ise 960 sevimli ve vatandaşlarla beraber toplam 2 bin 900 birey sahada fariza yaptı. Kurumlarımız yapılan tatbikatlarda hangi yapmaları gerektiğini baştan pekiştirmiş oldu. Tatbikatlarımız çabukluk kesmeden sürecek.”

Share: