Bakan Soylu: “PKK, bir karı örgütüdür”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yıldırı örgütü PKK ile mücadelede anneler, babalar, aileler ve kardeşlerin üzerinden on binlerce insanla görüşerek yeni bir emek başlattıklarını belirterek, “Şu anda Cezayir’den tıpkısı PKK’lı teröristi kandırma ederek adalete döndürmek için getiriyoruz.” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılışı nedeniyle Sabancı Ekin Merkezi’nde düzenlenen törene katılan Aristokrat, Türkiye’nin ilk defa etrafındaki coğrafyaya uzanan, kendisini anlatım fail, sorunlara, geçmişine sırtını dönmeyen, çoğulculuğu benzeri okazyon kendisine gören bire bir tabloyla tarihi benzeri vesile yakaladığını vurguladı.

Bundan yüz sene sonra bu dönemde yakalanan fırsatın tartışılacağını anlatan Aristokrat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer tığ 21. asrın başından itibaren Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu iradeyle alay malay savunma sanayisini yüzdelik 20’den 80’e çıkarmasaydık bugün Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kızıltepe, Nusaybin’de… Afrin’den Hakurk’a büyüklüğünde, cebin tarafta de Tel Abyad’dan Resulayn’a kadar füzelerle, bombalarla çizi bölgelerimizdeki insanların hayatı zindana dönmüş olacaktı.

Zeytin Dalı Harekatı ile bu arada Amerika, Kanada bütünü bize engelleyim koydular, bize ‘giremezsin’ dediler. Evet tığ niye yolmak istedik? Alın taraftaki yıldırı örgütünün, sınırlarımızı ve ülkemizi taciz etmesinin engellenmesini sağlayabilmek, oradaki insanlarımızın can ve para güvenliğini tedarik etmek üzere girdik. Başka bire bir şey amacıyla değil. Evet ne yaptılar? İnsansız albeni araçlarının kameralarını Kanada ambargoladı. Almanya, ‘benim verdiğim tanklarla giremezsin’, Amerika ‘benim verdiğim mühimmatları orada kullanamazsın’ dedi. Endişelenmedik mi, endişelendik makul. Ama eksantrik ayrımsız öz yaptık. Bu ülkenin gücünü aynı sefer elan sınadık ve kazandık. Canlı mühendisler, Amerika’nın, Kanada’nın, Avrupa’nın vermediğini ayrımsız kamer içerisinde ürettiler ve Türkiye’ye Afrin’de tıpkısı yıldırı örgütünü tasfiye etme zaferini kazandırdılar.”

Türkiye’nin terörle mücadelede 15 Temmuz’dan sonra ihata değişikliğine gittiğini, terör örgütünün havzasının daraltıldığını anlatan Soylu, 2014 yılında terör örgütüne katılan sayısının 5 bin 558 iken zaman 41’e indiğine dikkat çekti.

“PKK, bire bir avrat örgütüdür”

Zaman kayyum yöneticilere itiraz edenlerin bulunduğunu, geçen hafta Diyarbakır’ın ilçelerini ülfet ettiğini, altyapılarının Anadolu’nun bir nice ilçesinden daha ferah hale geldiğini gördüğünü aktaran Soylu, şunları kaydetti:

“PKK, benzeri karı örgütüdür. Kadın örgütü olmasının temelinde bir nice öz yerine toplum bilimi, felsefesi da vardır. Çabucak terörle mücadeleyi değil terörizmle mücadeleyi ortaya koyan tıpkısı anlayışı sergiledik. Bunun devam etmesinin sonucudur. PKK ile ait bakir tıpkı aksiyon başlattık. Annelerin, babaların, ailelerin, kardeşlerin üzerinden on binlerce insanla görüşerek… Şu anda Cezayir’den tıpkısı PKK’lı teröristi kandırma ederek adalete görevlendirmek amacıyla getiriyoruz. 2016’nın başında yıldırı örgütüne katma, 2019, 2020 yıllarında Cezayir’e gitmiş. Annesiyle irtibat kurduk ve getirdik. “

Teröristlere annelerinin “konfirmasyon ol” mesajlarını aktarmak için üstelik faaliyet yaptıklarını dile getiren Soylu, “Tığ karar verdik, 29 Teşrinievvel 2023 tarihinde Türkiye’de bire bir tek yıldırıcı kalmayacak. Bunun amacıyla hep mücadeleyi yapıyoruz. Artık Türkiye, zat içerisindeki bu PKK yıldırı hadisesini tamamlamış ve uyanık olacak. Ihtimal bizim, Cumhuriyet’in ikinci asrına bırakabileceğimiz en kebir olgulardan bir tanesi bile budur.” diyerek konuştu.

Bu mücadelede elde edilen başarının arkasında Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin terörle mücadelesini profesyonelleştirmesinin mefret payının bulunduğuna dikkati çeken Aristokrat, doğu ve güneydoğunun kalkındırılmasının birlikte bu çalışmanın tıpkı boyutu olduğuna bel etti.

Türkiye’deki yıldırıcı sayısının 120’nin altına düştüğünü söylediğini, ancak bu rakamın henüz da aşağıya indiğini vurgulayan Aristokrat, “İnşallah onu de galiba aynı rakamdan sonraları söylemiş olacağım.” ifadesini kullandı.

Göç konusundaki çözüm önerileri

Aristokrat, Cumhuriyet’in birinci asrının yaşayanlarının ve evlatlarının onu ikinci yüzyıla taşıdıklarını, bunu de ağır toptan sorunları olan, denge timsali ümranlı ülkelerin da muvazene sorunları yaşadığı ayrımsız yüzyılda yaptıklarını belirtti.

Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde yaşanan sorunları anlatan Aristokrat, dünyanın dört esas krizi bulunduğunu, bunların salgın, enerji krizi, göç ve bunların getirdiği ekonomik meseleler olduğunu aktardı.

Bakan Soylu, barhana krizinin elan yıpranmamış başladığını belirterek, barhana veren ülkeler ensesi kalın olmadan, oralardaki sorunlar sona ermeden sorunun bitmeyeceğini söyledi.

Dünyadaki zengin ülkelerin, barhana sorununu durumunda çözebilecek imkana topluluk olmasına karşın bunu yapmadığını, balaban devletlerin barhana politikasında toptan bire bir öneri getiremediklerini kaydeden Aristokrat, şöyle devam etti:

“Dünyada göç politikasıyla ilgili en gerçekçi, arz anne çözümleri ve önerileri Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye koymuştur. Çokça net. 2011 yılından itibaren politikasız tek adım atmadık. Türkiye’ye gelenlerin biyolojik verileri karışma almak amacıyla geldiği kamplar karışma gelmek için tahril ötesinde nerede onları tutabileceğimize yönelik yaptığımız planlamalar dahil kalkmak üzere. İstihdama elbette katlanabileceğini atmak amacıyla. Hoppadak bu yıl şu ana kadar 2,5 milyon insana özlük ülkelerine dönene kadar uyum eğitimi yüklemek dahil doğmak üzere. Düzensiz göçle mücadele, uyumlu göçle ilişkin ve uyumla ilişkin izlem belgeleri ve politikalar karışma koyulmak üzere, çıkarılan kanunlar kalkışmak için Türkiye, Avrupa’dan, dünyadan haddinden fazla henüz bilinçli, çok elan ciddi adımlar atmıştır. Avrupa fakat günde 9 bin kişinin geçtiği 2015 yılının sonunda Suriye’deki savaşın sonuçlarını anlayabildi.”

Törende mütekellim DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar bile yürüttükleri çalışmalar üzerine bilgi vererek, eskimemiş akademik yılın üniversite, öğrenciler ve akademisyenler açısından filinta olmasını diledi.

Konuşmaların peşi sıra üniversiteye yer faziletli dereceyle yerleşen öğrenciler ile esasen öğrencilerden dünya şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı kalecisi Erdi Arslan ve wushu dünya şampiyonu Yunus Emre Batan’a ödül verildi.

Prof. Dr. Nükhet Hotar dahi günün anısına, İçişleri Bakanı Aristokrat’ya ihsan arz etti.

Programda daha sonraları Dokuz Ilkgüz Üniversitesi Domuzuna Sanatlar Fakültesi mezunlarına ilgili serginin açılışı yapıldı.

Törene Vali Güç Yakınlarında Köşger, AK Fırka İl Başkanı Soyluluk Şanlı Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Delicesine, öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.

Share: