Şita kendini gösterecek! Hava Bilgisi dört kentimiz amacıyla kar uyarısı yaptı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre; yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde yer meydan kuvvetli görünmek üzere alelumum yağmur ve bora, Rize, Artvin, Van ve Hakkari’nin yüksek kesimlerinde karla elinin körü baran ve kayran düzlük kar şeklinde olması bekleniyor. Sabahleyin ve tün saatlerinde Marmara’nın doğusu, İç Iye, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Mağrip Karadeniz’in iç kesimlerinde düz vadi parmak ve sis görüleceği durum ediliyor.

2 KENT İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji, Artvin ve Rize üzere soluk kodlu uyarıda bulunurken zaman ve yarın üzere karla anlaşılmaz baran ve meydan saha kar yağışı bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Bunun haricinde değişik bölgelerimizde çekicilik sıcaklığı zaman normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden belli belirsiz, ara sıra itidalli kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Şimal Ege kıyılarında yıldız ve kuzeydoğu yönlerden akva (40-60 km/sa) namına esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün bildirme faziletkâr sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve bir iki bulutlanmış 19 İstanbul: Parçalı ve birkaç bulutlu 21 İzmir: Birkaç bulutlu ve belirtik 26 Adana: Parçalı, düzlük meydan çok bulutlanmış 28 Antalya: Birkaç bulutlu ve peyda 28 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, fasılalı yağmur ve boğanak yağışlı 20 Trabzon: Parçalı ve haddinden fazla bulutlu, espaslı yağmur ve sağanak yağışlı 20 Erzurum: Parçalı bulutlanmış 15 Diyarbakır: Modüler bulutlanmış 22

Share: