Hem öğrencilere öğüt veriyor, hem de soba yakıp okulun temizliğini yapıyor

Hem öğrencilere öğüt veriyor, hem dahi soba yakıp okulun temizliğini yapıyor

HAKKARİ Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dilektaşı köyüne sadık Çalımlı mezrasında ücretli öğretmenlik fail Müjgen Karaman, bin bire bir güçlükle öğrencilere öğüt vermenin birlikte soba yakıp okulun temizliğini yapıyor.

Üniversiteyi bitirerek kendi köyünde muallimlik eden Müjgen Karaman, cümle zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe alıştırmak amacıyla mecmu fedakarlığı gösteriyor. Öğrencileri üzere odun kırıp sobayı yakan Müjgen hoca, sınıfını bile eğlenceli adına temizleyip camları siliyor. Karlı günlerde öğrencilerini bir tane tek evlerine da bırakan yiğit, karye halkı eliyle da şişman ölçüm topluyor.

“Öğrenciler amacıyla dağın başı da olsa gitmeye razıyım”

Özlük köyünün çocuklarına dolgunca ayrımsız eğitim nail olmak amacıyla her fedakarlığa amade olduğunu belirten Müjgen Karaman, “Alelhusus köyümdeki çocuklara yeryüzü iyi eğitimi tedarik etmek ve onlara muavenet etmek için buraya geldim. Derse gelmeden geçmiş dışarıda odunları kırıyorum ve içeriye kırdığım odun ve kömürü taşıyorum. Sobamızı yaktıktan sonra yunak ve iyice ayrımsız ortamda dersimizi işliyoruz. Ego vakit kaybetmeden bir öğretmen değilim, ben hem anneyim, hem babayım. Okulun mecmu işlerini ve temizliğini yaparak hademelik üstelik yapıyorum. Bu yaptığım tüm işlerden çok bahtiyar oluyorum, zira kendi köyümün çocuklarını geleceğe hazırlıyorum. Ego geleceğimiz olan çocuklarımız için mecmu fedakarlığı izhar etmek için buradayım. Bunun yanında kar temizliğini de yapıyorum. Bayıltıcı da türlü ama öğrencilerime derece. Öğüt sonrası tamlık öğrencilerimi antipatik ve karaca rağmen biricik bir tane evlerine bırakıyorum. Bundan henüz domuzuna tıpkısı his olamaz. Çünkü ben o esnada hem esas hem dahi atalık görevi yapıyorum. Bize sağladıkları tekmil destekler için başta Yüksekova İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürümüz Yusuf Atael oluşmak için eksiksiz Milli Terbiye Müdürlüğü ailesine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz yeter ki okusunlar, dağın başı üstelik olsa ego gitmeye razıyım” dedi.

Share: