Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Defans Bakanları Toplantısı – “Üçlü Müzakere Sonuç Bildirgesi” töreni

Türkiye-Gürcistan- Azerbaycan Defans Bakanları Toplantısı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Defans Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze’nin katılımıyla Kayseri’dahi gerçekleştirildi.

“Müselles Ülfet Sonuç Bildirgesi”nin imzalanmasının peşi sıra planlı eş basın toplantısında konuşan Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, Akaret’a ve Burchuladze’ye görüşmeden ufuk teşekkür etti.

Hasanov, üç bitişik büyüklük arasında defans alanındaki işbirliğinin anında geliştiğini söyledi.

Komşu ülkelerle olan ilişkilerin gelişmesinden yana olduklarını tamlayan Hasanov, burada yapılan görüşmenin üstelik bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Halkların arasındaki mail dostluk ve el birliği ilişkilerinin gelişmesinde üçlü işbirliğinin mehabetli rolü olduğunu vurgulayan Hasanov, şunları kaydetti:

“Bilcümle durumlarda, uluslararası ünsiyet ve ülkelerin toprak bütünlüğüne nazikâne bakmak, ilişkilerin gelişmesinde genişlik önemli adımlardan biridir. Güzeşte yıllarda olduğu kabilinden 2022’birlikte bile hem düet hem bile müselles bire bir seri koskocaman ameliyat yürütme edildi. Ülkelerimizin silahlı kuvveleri beyninde alelhusus askeri, askeri yetişek ve askeri tababet alanlarındaki işbirliği bitmeme etmektedir. Silahlı kuvvetlerimiz beyninde uzlaşma, kavga hazırlığı seviyesinin yükseltilmesi ve deneyim paylaşımı için evire çevire olanaklar oluştu. İcra ettiğimiz operasyon ve tatbikatlar, ordularımızın kavga hazırlığının artırılmasında eke şan oynuyor ve gücümüze korkulu katıyor. Eş tatbikatlar, hele Eternity, hususi birliklerin Kafkas Kartalı tatbikatı ve siber güvenlik üzerine deneyim paylaşımı hem enerji taşıyıcılarının güvenliği hem üstelik Cenup Kafkasya’da istikrarın korunması açısından haddinden fazla önemlidir.”

Gürcistan Defans Bakanı Juansher Burchuladze bile planlı toplantıların gün günden henüz mübarek ve eke hale geldiğini söyledi.

İlişkilerin günden güne geliştiğini belirten Burchuladze, şunları kaydetti:

“Hele bugünkü defans bakanları toplantısı üzere Hulusi Akar’a ve Azerbaycan Defans Bakanı Zakir Hasanov’a şükranlarımı sunuyorum. İş ilişkilerimiz bu sene genişlik erdemli seviyedeydi. Üç ülkede yürütme edilen bütün tatbikatlara tamam askeri personel katılım sağladı. Bu, askerlerimiz arasındaki ilişkilerimizi dahi güçlendiriyor. Türkiye’nin bölgenin güvenliği üzere önemi büyük. Türk devletine bölgede bu rolü üstlenmesinden belde şükranlarımı arz etmek istiyorum. Bugünkü suret daha kemiksiz gösterdi, Avrupa güvenliğinde bölgemizin önemi çok şişman. Avrupa’nın erke güvenliği üstüne çıktı katkıda bulunacağız.”

Burchuladze, ilişkilerin dönüş geçtikçe artacağını dile getirdi.

Share: