Eskişehir OSB’den Kahramanmaraş’a destek ziyareti

Eskişehir Organize Endüstri Bölgesi Umumi Heyet Başkanı Kıymetli Küpe Çiçeği ve beraberindeki heyet Kahramanmaraş Ticaret ve Endüstri Odasını mülakat ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu ile Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı eliyle yapılan eşleştirme sonrasında, “Kardeş OSB” car edilen Katarakt OSB Başkanı Hikmet Gümüşer’e önceki olsun ziyaretinde bulundu.

Eskişehir Birleştirme Uran Bölgesi Umumi Heyet Başkanı Nadir Küpeli, Başkan Vekili Mukavemetli Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Güç Ayva, Denetim Kurulu Üyesi Erol Günahsız, Kesim Müdürü Erhan Tatar ile alay malay Kahramanmaraş Tecim ve Sanayi Odasını musahabe ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Dokuma İhtisas OSB Başkanı ve Kahramanmaraş Tecim Borsası Başkanı Mustafa Narlı, Aksu OSB Başkanı Bilgelik Gümüşer, Umumi Heyet Üyesi Muhitin Çınar, Oluşum OSB Müdürü Hüseyin Çömlekçilik ile görüştü. Yapılan görüşmede yaşanan yer sarsıntısı sonrası OSB’lerdeki serencam buut ele alınarak, yapılması planlanan icraat danışma edildi. Görüşmede ayrıca Kahramanmaraş hisse senedi hayatının çarkıt günlerine dönmesi, çalışanların tahaffuz sorunlarının çözülmesine müteveccih yapılabilecek projeler görüşüldü.

Eskişehir OSB Başkanı Kıymetli Küpe Çiçeği, esbak olsun dileklerini ileterek, el birliği içerisinde hareket felaketinin üstesinden gelineceğini vurguladı. Eskişehir OSB adına, değme ahit Kahramanmaraş’ın beraberinde olduklarını tabir fail Başkan Küpe Çiçeği, “Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanlığımız ve art kuruluşumuz OSBÜK vasıtasıyla yapılan eşleştirme ile Katarakt OSB ile “Ahi OSB” olduk. Zaman gerçekleştirdiğimiz ziyaretle hem Katarakt OSB ve hem dahi şehirdeki eksiksiz uran kuruluşlarındaki akıbet durumlarla ilişik bilgelik ahzetmek istedik. Sanayicilerimizin ivedi ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yapılabilecekleri öğrenebilmek üzere bu ziyareti çokça önemsiyoruz. Kahramanmaraş Ticaret ve Uran Odası yanı sıra Aksu OSB yönetimi ile alay malay çalışarak, depremin yaralarını sarmaya çalışacağız” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, zelzele sonrası ildeki ticaret ve sanayi tesislerinde oluşan hasarlarla ilişik bilgiler verdi. Buluntu, Kahramanmaraş aksiyon hayatının eskiye dönmesi, çalışanların barınma sorunlarının çözülmesinin acil ihtiyaç olduğunu iletti. Aksu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bilgi Gümüşer ise Eskişehir OSB yönetimine ziyaretlerinden yağlık teşekkür etti. Gümüşer, Katarakt OSB’üstelik çarkların yeniden tüvana şekilde dönmesi için çaba göstereceklerini vurguladı.

Eskişehir OSB heyeti elan bilahare yıkımın sunma çok hissedildiği yerlerden biri olan Kahramanmaraş’ın Trabzon Bulvarı’na geçerek, incelemelerde bulundu. – ESKİŞEHİR

Share: