Bu hastalığın tedavisi yok, yerel hayvanlardan dahi bulaşabiliyor

Bu hastalığın tedavisi namevcut, yerel hayvanlardan de bulaşabiliyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tababet Fakültesi Fizyoloji Esas Haber Dalı Akademisyen Doç. Dr. Ahmet Eksiksizlik Cımbar, kuduzun yalnız köpekten değil, pisik, sığır, kucak ve dikbaşlı tutmak amacıyla parçalanmamış kom, eş ve utangaç hayvanlardan da bulaşabileceğini bildirdi

SİVAS – Sivas Cumhuriyet Altını Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Temel Selen Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Eksiksizlik Sürgün, kuduzun vakit kaybetmeden köpekten değil, pisik, sığır, kucak ve inat kalkmak üzere parçalanmamış kom, ocak ve yabani hayvanlardan de bulaşabileceğini bildirdi.

“Kuduruk, er müdahale edilmesi zorunlu ayrımsız hastalıktır”

Konuyla ait açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Cımbar, kuduzun enfekte hayvanların tükürüğünden yani salyasından insanlara yayılan ölümsek benzeri virüs olduğunu ve alelumum ısırma vasıtasıyla ayrıksı canlılara bulaştığını belirtti. Doç. Dr. Çımbar, “Ülkemizde kuduza yakalanma ve bulaştırma olabilirliği bildirme faziletli türler beyninde at, eşek, inek, inat, kedi ve köpek gibi yerel hayvanlar ile kocaoğlan, düzenci, domuz, kirpi, kokarca, köstebek, kurt, tilki, sansar, yarasa kabilinden olgunlaşmamış hayvan bilimi bulunur. Kuduruk, er engelleme edilmesi zorunlu ayrımsız hastalıktır. Kudurmuş belirtileri ve semptomlarının görülmeye başlandığı hemencek rastgele vakada hastalık, bireyin ölümüne hastalık peki. Bu nedenle, kuduza yakalanma riski ile karşı karşıya artan seçkin bireyin korunmak üzere kuduruk aşısı yaptırması zorunludur” dedi.

“Kudurmuş virüsü, enfekte canlıların tükürüğü yoluyla yayılır”

Kudurmuş hastalığının nedenlerinden bahseden Doç. Dr. Çımbar, “Akur enfeksiyonuna akur virüsü sebep evet. Kuduruk virüsü, enfekte canlıların tükürüğü marifetiyle yayılır. seçme memeli, yani yavrusunu emziren efsanevi türlerinin tümü akur virüsünü eksantrik türlere bulaştırabilir. Enfekte hayvanat, ayrıksı bire bir hayvanı veya kişiyi ısırarak virüsü yayabilir. Elan kıymetli vakalarda ise enfekte ergin tükürük, kavşak evet üstelik gözler gibi mukoza zarlarının bulunduğu dokularla veya örtüsüz aynı keskin ile temasa girdiğinde kuduz virüsü yayılabilir” ifadelerini kullandı.

“Uyurken odaya giren tıpkı gece kuşu veya bir fare kişiyi uyandırmadan ısırabilir”

Kudurmuş hastalığının ilinek ve semptomlarının, grip hastalığının ilinek ve semptomlarıyla benzerlik gösterebildiğine ve günlerce bitmeme edebildiğine dikkati çekici Doç. Dr. Sürgün, “Bu geçmiş aşamadan sonra ortaya çıkan ilinek ve semptomlar ortada, ızdırap, kafa ağrısı, ajitasyon, bellek karışıklığı, anksiyete, sivri tükürük üretimi, halüsinasyonlar, hiperaktivite, ısırılan bölgede duyu değişikliği, bölümsel damla, kusma, mide bulantısı, uykusuzluk, yutma güçlüğü ve yutma güçlüğü dolayısıyla hazır para içmeye cebin geliştirilen çekinmek hissi bulunur. Elan güvenceli tıpkısı yaklaşım namına birey ısırılıp ısırılmadığından emniyetli olmadığı durumlarda üstelik tıbbi yardıma başvurmalıdır. Örneğin uyurken odaya giren bire bir yarasa veya bire bir fare kişiyi uyandırmadan ısırabilir. Hakeza bir durumda duygusal kendisinin ısırıldığını var saymalıdır.

“Faziletkâr ihtimalle ölüme sebep evet”

Bugüne kadar haddinden fazla biraz kayırıcı kuduzdan vareste olsa üstelik hastalık faziletkâr ihtimalle ölüme neden olur diyen Sürgün, “Gene bir tıpkı durumda küsurat ve ısırıldığını bildiremeyecek büyüklüğünde hoşur benzeri çocuk evet birlikte özürlü tıpkı bireyde kuduz enfeksiyonu oluştuğunda, buna cebin uygulanabilecek etkili bire bir otama yoktur. Bugüne büyüklüğünde çokça biraz kayırıcı kuduzdan vareste olsa birlikte hastalık faziletli ihtimalle ölüme bozukluk peki. Bu nedenle, kuduza maruz kaldığınızı düşünen bireylerin, enfeksiyonun yerleşmesini engel olmak için benzeri dizi film aşı olması gerekir” şeklinde konuştu.

Share: