Gümüşhaneli acun şampiyonu çocuklara imge almak amacıyla memleketine döndü

– Gümüşhaneli acun şampiyonu çocuklara umut olmak amacıyla memleketine döndü

GÜMÜŞHANE – Gümüşhaneli milli vücut ihya sporcusu, acun şampiyonu Alper Demir, çocuklara rüya koyulmak amacıyla Muğla’nın Marmaris ilçesindeki spor salonunu kapatarak doğduğu Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine döndü.

Marmaris’teki işyerini 2020 yılında kapatarak baba bucağı Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine dönen dünya şampiyonu üst geliştirme sporcusu Alper Demir, doğduğu Kelkit ilçesindeki çocuklara umut oluyor. İlçeye bağlı Kaynak köyü tevellütlü Demir, 2012 yılında Türkiye şampiyonu namına başladığı üzeri geliştirme sporunda Kıbrıs’ta planlı WABBA Univers Acun Şampiyonası’nda birisi şampiyonlar şampiyonu kalkışmak üzere 6 kupa kaldırarak kariyerinin zirvesine ulaştı. Elde ettiği başarılarla Türkiye’yi arsıulusal arenada gururlandıran vücut geliştirme sporcusu, ilçesindeki gençleri salonuna nida ederek keder alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlarken bire bir zamanda geleceğin sporcularını bile yetiştiriyor.

“Umutsuz çocuklara bu ilçeden dahi şampiyonların çıkabileceğini göstermek istedim”

Üst ihya sporuyla ilk adına darülfünun yıllarında tanıştığını söyleyen Alper Demir, “Bu sporla önceki adına öğrenci yerine gittiğim Muğla Üniversitesi’nde elime geçirdiğim ayrımsız spor dergisini inceleyerek merak sardım. Orada bire bir spor salonu gördüm, pusat oldum. İlk anahtar olduğumda param dahi yetmiyordu. Oradaki proses beni bahtiyar ediyordu, okula odaklanma anlamında. Bire Bir zamanda de kendimi keşfetme anlamında üstelik daim beni içine çekici bir spor oldu. Cisim ihya diyerek benzeri branşın ve federasyonun olduğunu sonraları öğrendim. Podyuma evvel çıkışım 2014 yılında oldu. Orada haddinden fazla etkilendim, insanların emeğinin oraya yansıtılması ve izleyenlerin sana farklı bakması beni çokça etkilemişti. Elan sonradan kendimi elan üstelik geliştirdim ve birçok yarış deneyimim oldu. Elan sonra pandemi döneminde Kelkit ilçesine dolaşım fırsatım oldu. Buradaki gençlerde usanç gördüm, kahvehanelerde, kafelerde yersiz uğraşlar peşinde zehirlendiklerini gördüm ve bu beni çokça üzdü. Bunun üzerine Marmaris’teki işletmemi kapatarak Kelkit’e döndüm. Ağız Ağıza manevi amaçlarla. Burada beni en çokça etkileyen salonumun tadilatını yaparken fotoğraflımı koymuştum buraya, 7-8 yaşlarındaki iki çocuğun konuşmalarına tanık oldum, o beni çok çok etkiledi. Çocuklardan biri bu insan dünya şampiyonuymuş diyerek beni gösterirken gayrı çocuğun, ‘Ne işi var acun şampiyonunun Kelkit’te’ demesi bire bir çocuğun umutla beni göstermesi, sair çocuğun de çaresiz bire bir şekilde yola yürümesi esasta benim buraya gelmemdeki esas hikayenin genişlik büyük sebebiydi. Ben o umutsuz çocuğa bu şehirden şampiyon çıktığını ve şampiyonlar üstelik çıkacağını göstermem amacıyla tekrardan yarışma kararı aldım” dedi.

“7 yaşındaki çocukların umudu görünmek çokça iri ayrımsız gurur”

Yarışmalara giderken Kelkit ilçesinde aktif çocukların kendisine umutla baktığını anlatan Demir, “2022’nin Ev ayında konkur kararı aldım. Bu süreçte maddesel ve manevi sıkıntılarımız vardı. Salon açtık, bunun sorunları vardı. Haziran ayında dünya şampiyonasını Kıbrıs’ta düzenleyeceklerdi. Ego iltihak kararı aldım. Cellat benzeri rejim ve fiziki egzersiz sürecinde kıytırık dayanabilen aynı süreçle federasyonun düzenlediği acun şampiyonasında 4 ayrı siklette acun şampiyonluğu aldım ve WABBA Pro Kart sahibi oldum. Bu dünyada ve Türkiye’bile dar sporcuların aldığı bir ünvan. O şampiyonluğun ardından gene yarışma planı çizdim ve 9-10 Ilk Teşrin’üstelik planlı İFBB’nin dünyanın en mebzul sporcularının yarıştığı eke tıpkısı sahneye çıktım. Henüz sonradan 15-16 Teşrinievvel arasında üstelik Makedonya’bile kendi branşımda Avrupa şampiyonu oldum. Beden Ihya Federasyonu’nda milli sporcuyum. Şu anki koçum Dr. Hasan Kişi. Bu camiada çokça kızıl ayrımsız herif. Onun hedefi ve gösterdiği ilkelerle katıldığımız yarışmalarda ülkemizi piyes ediyoruz. Ben 11 yıldır bu sporun içerisindeyim, 2022 yılındaki yarışmalara hazırlığım 12 ay sürdü. 12 ay süresince Kelkit kadar tıpkı yerde tereyağlı lavaş yememek dünyanın yeryüzü iri, yeryüzü it canlı süreciydi. Günde koşa idman yapıyordum ve bu 12 kamer süresince devam etti. Bu sürecin bana verdiği dermansızlık çok fazla oldu. Ben buradan giderken o gençlerin bana olan bakışındaki pırıltıyı hissettiğim için bu şampiyonlukları kazandım. Buradaki o 7 yaşındaki çocukların umudu olmak çokça şişman ayrımsız gurur” diye niteleyerek konuştu.

Share: