Ocak ve Içtimai Hizmetler Bakanlığından çocuklara terbiye paketi

Eş ve Içtimai Hizmetler Bakanı Derya Yanık, meslek hazırlıklarının sürdüğü şimdilerde Bakanlık adına çocukları kırtasiye ve tezkere yönünden da desteklediklerini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Içtimai Hizmetler Bakanlığınca 2022-2023 eğitim tedris yılına hazırlık kapsamında rustik bölgelerdeki gerekseme sahibi ailelerin beş ve ortaokula devam eden çocukları için “Eğitim ve Aksiyon Bindi Paketleri” dağıtıldı.

Kars, Batman, Tunceli, Muş, Osmaniye, Sivas, Çeltek, Kırşehir, Kütahya, Rize, Burdur, Siirt, Yozgat, Elazığ, Çanakkale, Çorum, Afyonkarahisar, Aksaray, Kırklareli, Kastamonu, Bayburt ve Şırnak’ın rustik bölgelerindeki gerekseme sahibi ailelerin çocuklarına dağıtılan paketlerde; hezen çantası, kalemlik, tagaddi çantası, boya, defter, tür üzere malzemelerin yanı sıra Vekillik yoluyla internet sitesinden zar edilen Bala Dostu Pusula Listesi’nden kitaplar bulunuyor.

Bindi paketlerinde Sülale ve Içtimai Hizmetler Bakanı Kederli’ın, çocuklara yazdığı betik de vadi alıyor.

Bakan Deniz Üzüntülü, konuyla ilişkin değerlendirmesinde Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı Beşinci 180 Günlük Eylem Planı doğrultusunda güzeşte sene 22 ilin kırsal bölgelerinde füru amacıyla havari ve yasaklayıcı hizmetler hakkında brifing yapılarak ihtiyaçların belirlendiğini belirtti.

Olumlu düşüncesiz bildirimler üstüne bu çalışmanın 51 ile yaygınlaştırıldığını ifade fail Izdıraplı, çocuk esirgeme kıpırdak ekipleri yoluyla rustik bölgelerdeki çocukların koruyucu ve inhibütör hizmetlere erişimini artırmaya ve okazyon eşitliği sağlamaya müteveccih icraat yürütüldüğünü anlattı.

Yeni terbiye tedris yılı önceden rustik bölgelerdeki çocukların psikososyal ve akademik gelişimlerinin desteklenmesi üzere “Eğitim ve Iş Bindi Paketleri” hazırlandığına meni fail Kederli, şunları kaydetti:

“Ekol hazırlıklarının sürdüğü şimdilerde Karı ve Içtimai Hizmetler Bakanlığı yerine çocuklarımızı kırtasiye, mektup yönünden dahi destekliyoruz. Yetişek ve Hareket Destek Paketleri’nin içine çanta ve kırtasiye malzemelerinin yanı sıra Bakanlığımızın hazırladığı Yavru Dostu Tezkere Listesi’ndeki kitaplardan bile koyduk. Okula cemi namına başlamalarını istediğimiz çocuklarımıza başarılı bir yetişek öğretim yılı diliyorum.”

Share: