Adana, Mersin Ağacı, Hatay ve Osmaniye’de bulaşıcı geçitleri kırmızıya boyandı

İçişleri Bakanlığınca “Yayalara öncelik duruşu, hayata ihtiram duruşu” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Adana, Mersin Ağacı, Hatay ve Osmaniye’de yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

Adana’nın dalan Seyhan ilçesindeki Ülker Nihat Ağızcıl İlkokulu uğrunda trafikte muvakkat önceliğine dikkati dercetmek ve çoban duyarlılığını tasarruf etmek için başlatılan kampanya kapsamında aktiflik düzenlendi.

Ilbay Süleyman Elban, İl Güven Müdürü Doğan İnci ve İl Kurnaz Komutanı Miralay Bilgihan Yeşilyurt, etkinliğe katılan öğrencilerle geçici geçidini kullanarak yolun karşısına geçti.

Daha sonradan kent protokolü sürücülere broşür dağıtıp sâri geçidini kırmızıya boyadı.

Vali Elban, gazetecilere, İçişleri Bakanlığı’nın 3 yıldır gidiş geliş kazalarında arızi ölümlerinin azaltılmasıyla ilgilendiren çok sayıda mücahede yaptığını söyledi.

Bugün ise “Hayata saygı duruşu, yayaya saygı duruşu” mottosuyla kampanyanın 4’üncü etabına geçildiğini kaydeden Elban, “Temel hedefimiz kazaların azaltılması, olan kazalarda ise duygusal kaybının veya yaralanmaların sunma örgen inmesidir. Hem yayalara hem sürücülerimize konuyla ilgilendiren uyarılarda ve hatırlatmalarda bulunduk. Temennimiz genişlik birkaç kazanın olduğu benzeri gidiş geliş düzenidir.” dedi.

Mersin

Mersin Ağacı’de, kampanya kapsamında Yenişehir ilçesindeki Hacı Sabancı Küçük Asya Lisesi önünde etkinlik düzenlendi.

Ilbay Yüce Hamza Pehlivan, İl Güven Müdürü Mehmet Aslan, İl Açıkgöz Komutanı Sancak Necip Çarıkcıoğlu, trafikte palyatif önceliğine dikkati gidermek ve sürücü duyarlılığını tasarruf etmek üzere öğrencilerle eğreti geçidinden geçti.

Katılımcılar, yayalara özen gösterilmesi amacıyla geçidi kırmızıya boyadı.

Güreşçi, gazetecilere, kampanya çerçevesinde trafik güvenliğiyle ilişkin konulara aksan yaptıklarını söyledi.

Yayaların güvenliği amacıyla sürücülere kocaman görevler düştüğünü tamlayan Pehlivan, “İnsan hayatı herhangi bir şeyden muhteşem. İnsanımızın duygusal güvenliğini temin etmek tabii ki bir numara derecede devletimizin görevi. Bu görevi vatandaşlarımızın hassasiyetiyle birleştirdiğimizde, olumlu neticeler alabiliriz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı haddinden fazla muhteşem. Sonuncu murat, kazaların, duygusal ve dünyalık kayıplarının sıfırlanmasıdır. Bu vesileyle çocuklarımıza teşekkürname ediyor, onlara trafikte rahat emniyetli eyyam diliyorum.” diye konuştu.

Hatay

Hatay’ın Antakya ilçesinde Ilbay Teoman İlkokulu uğrunda trafikte yolcu önceliğine dikkati eksiltmek ve sürücü duyarlılığını bırakmak üzere başlatılan kampanya kapsamında izlence düzenlendi.

Ilbay Yardımcısı Harun Kaya, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Güven Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Bitirmiş Başkan Yardımcısı Açıkgöz Miralay Ali Gönül Gümüş, İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürü Ahmet Tacir, yanında öğrencilerle eğreti geçidini kullanarak yolun karşısına geçti. Katılımcılar henüz bilahare bu bulaşıcı geçidini kırmızıya boyadı.

Harun Kaya, öğrencilere trafikte özen etmeleri gereken kurallar için hikmet verdi.

Osmaniye

Osmaniye’de Martir Bekir Evirgen İmam Hatip Ortaokulu önünde planlı etkinlikte, Ilbay Erdinç Yılmayan, öğrencilerle okul girişindeki bulaşıcı geçidini kırmızıya boyadı.

Vali Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, trafikte yayaların önceliğine bulaşıcı geçitlerindeki kırmızı çizgiyle dikkati çalmak istediklerini belirtti.

Sürücülerin yayalara öncelik vermesinin mefret olduğunun altını çizen Yılmayan, “Gidiş Geliş kurallarına uymanın dirimsel anlamda balaban olduğunu ve trafik kurallarına uyarak kazaları azalttığımızı biliyoruz. Bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Sürücülerimizi kesin gidiş geliş kuralarına uymayı, itimat kemerlerini takmayı, yayalarımıza öncelik vermeyi bire bir kat daha uyarmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.



Share: