Alman gelişim adamlarını ‘miras’ yalanıyla 2 milyon 700 bin euro dolandıran Ayhan babasız tutuklandı

ALMAN aynı enerji şirketi sahibi gelişim adamlarına kendini ‘milyarder’ namına tanıtıp, bu paranın miras kaldığını ve kullanabilmek üzere Türkiye’ye yatırımcı getirmesi gerektiğini söyleyerek 2 milyon 700 bin Euro dolandıran Ayhan Babasız’le bu arada gözaltına alınan 16 kişiden 5’i tutuklandı.

İstanbul’da yaşayan Ayhan Babasız, Almanya’da canlılık gösteren erke şirketi sahiplerini arayarak kendisine iki canlı miktarda miras kaldığını fakat bu parayı kullanabilmek üzere ülkeye yatırımcı çekmesi gerektiğini söyledi. Yetim, bu şekilde hareket adamlarına düzme belgeler göndererek paravan şirketler kurdurdu. Bu yolla tahminî 2 milyon 700 bin avroluk para gönderen hisse senedi adamları, şirketlerin paravana olduğunu anlayınca polise her an şikayetçi oldu. Bunun üzerine başlatılan sormaca kapsamında İstanbul Kombinasyon Suçlarla Uğraş Idarehane Müdürlüğü ekipleri Ayhan Yetim ve bu arada çalıştığı belirleme edilen 16 kişiye yönelik ameliyat düzenlendi. İstanbul, İzmir ve Muğla’da düzenlenen senkronik operasyonda 17 güç gözaltına makbuz. Adreslerde yapılan aramalarda, ruhsatsız cebe, bin 20 fişek, 2 kilogram 556 gram marihuana ile dolandırıcılıktan elde edildiği melhuz 96 bin 95 ekü ile 16 bin 130 dolar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin arkası sıra adliyeye irsal edilen şüphelilerden Ayhan Babasız’in bile aralarında bulunduğu 5 gönül tutuklanırken 10 gönül adli taharri gibi başıboş kaldı. 2 hayat ise müddeiumumilik ifadelerinin ardından salıverildi.

Share: