YANLIŞSIZ Parti Eskişehir Saylav Emine Vuzuh Günay’dan Mihalıççık’ta vatandaşlarla benzeri araya geldi

YANLIŞSIZ Fırka Eskişehir Mebus Emine Fer Günay’dan Mihalıççık ilçesine sınırlı Güreş Mahallesi’nde zihayat vatandaşlarla Kazanpınar Yaylasında bir araya geldi.

Saylav Günay’ın matbuat ofisinden yapılan açıklamada, etkinliğe Aut İlçeler Koordinatörü Ahmet Akpınar, İlçe Koordinatörü Mehmet Başkaya, İlçe Başkanı Soner Ergün, İlçe Kadın Kolları Başkanı Suzan Karakaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Atilla Yurtseven ve Sililik Öz haremlik ettiği bildirildi.

Ziyarete ait değerlendirmede kâin Günay, şunları kaydetti:

“Güreş Mahallesini ülfet edeceğimi bildirince muhtarımız Yengi Avdan ‘Köy Günü’ buluşması planlamış. Namına çokça teşekkür ediyorum. İnanılmaz ayrımsız orman zarfında, misk üzere çam kokan yaylada hemşerilerim ile tıpkı araya akmak muhteşemdi. Hele Güreşli hemşerilerimizin samimiyetini yolmak geçişsiz, herhangi bir yaştan çoluk çocuk yayladaydılar. Hem piknik yaptık hem üstelik köylerimizin sorunlarını değerlendirdik. Teras Mahallesi muhtarı Uca Kavut ve Beyköy Mahallesi muhtarı Zekai Yüksel de katıldılar. Mahalle sakinlerinin taleplerini ilettiler. Hanımlarımız etken oluşmak istiyorlar, bu konuda ne yapılabilir danışma ettik. Ayrıca Beylikova-Mihalıççık misil imal çalışmaları üzerine hikmet verdim. Hele benim üzere çokça duygusal tıpkısı devir oldu. Rahmetlik babam Dr. Yusuf Cemal Özkan ile dostluk yapmış, siyasal çalışmalara katma büyüklerimizden Mustafa Avdan ile tanıştım. Anılarını anlattılar üste tıpkı yaylada ne ağacın altında kardeşçe ettiklerini gösterdiler.”

Saylav Günay, Kalburcu mesire alanını konuşma etti. Mihalıççık Orman İşletme Müdürlüğü eliyle yapılan yıpranmamış tesisi ve düzenlemeleri yerinde inceledi.

Günay, burada yaptığı değerlendirmede, “Kalburcu’nun Mihallıçıklılar üzere yeri başkadır. Toplantı, toplumsallaşma, buluşma, piknik alanıdır, nostalji ve anane demektir. Bu tarihi ve kültürü olan alanın donatılması haddinden fazla kızıl. Bu çalışmalarda Kaymakam Saygınlık Aykaç başta tevessül etmek amacıyla, Orman Mıntıka Müdürümüz İsmail Boz, Mihalıççık Orman İşletme Müdürümüz Güray Dönme ve emeği güzeşte umum çalışanlarımıza teşekkür ederim. Mihalıççıklı hemşerilerimizin dörtköşe eyyam geçirmesini dilerim.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: