Liseli öğrenciler, duruş pozisyonuna merbut yapı taşı rahatsızlıklarının önlenmesi üzere elektronik yelek tasarladılar

Liseli öğrenciler, duruş pozisyonuna sınırlanmış temel taşı rahatsızlıklarının önlenmesi için elektronik yelek tasarladılar

Milli Eğitim Bakanlığı, Bilecik Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencilerini tebrik kartı etti

Fizik Öğretmeni Öz Saygı Özdemir;

“Çocukların içtimai ve akademik anlamda gelişmelerine yardım sağlıyor”

11’inci sınıf öğrencisi Ayşe Medih Çelik;

“Tığ arkadaşlarımızla bu problemlere bir çözüm bulmaya çalıştık ve tıpkı alet yapmaya değişmeyen verdik”

BİLECİK – Bilecik’te lise öğrencileri duruş pozisyonuna merbut üs rahatsızlıklarının önlenmesi için elektronik ayrımsız delme tasarlarken, proje TÜBİTAK yoluyla desteklendi.

Bilecik Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi 11’inci derslik öğrencileri Elif Irmak Kaya, Ayşe Övgü Çelik ve 10’uncu sınıf öğrencisi Aka Yüce Tatlıca Hikmet Öğretmeni Itibar Özdemir rehberliğinde duruş pozisyonuna vabeste hakikat rahatsızlıklarının önlenmesi amacıyla elektronik ayrımsız delme tasarladı. Perforaj TÜBİTAK 53. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırı Projeleri yarışmasında fizik alanında Türkiye 3’üncüsü olmaya hak kazandı.

“Çocukların toplumsal ve akademik anlamda gelişmelerine yardım sağlıyor

Hikmet Öğretmeni Itibar Özdemir, projeyle ait bilgi vererek, “Bulunan durumda problemlere tıpkısı hal üretebilmesi ve o çözüm sonucunda de başarıyı elde etmeleri çocukların sosyal ve akademik anlamda gelişmelerine ulama sağlıyor” dedi.

“Biz arkadaşlarımızla bu problemlere tıpkı hal bulmaya çalıştık ve tıpkı maşa yapmaya değişmeyen verdik”

11’inci derslik öğrencisi Ayşe Medih Çelik, pandemiyle beraber falsolu duruş pozisyonu arttığını söyleyerek, “Hatalı duruş pozisyonu ise bireyin adale teşrih sistemini bozan gelişigüzel makule vakfe pozisyonudur. Yanlış duruş pozisyonu sonucunda işaret, arka ağırlıklıları ve esas rahatsızlıkları bireylerde gözlemlenebilir. Bunun sonucunda ise öğrencilerde öğüt çalışırken ortaya çıkan bel ve sırt ağrıları güdeleme kaybına ve mesai ortamında ise gelişim gücü kaybına neden olabilmektedir. Biz arkadaşlarımızla bu problemlere tıpkı hal bulmaya çalıştık ve bire bir alet yapmaya karar verdik” dedi.

“Omurganın inhina açısını ölçebiliyo”

10’üncü dershane öğrencisi Ede Yüce Şirin, “Geliştirdiğimiz maşa yanlış vakfe uyarısı verebiliyor. Omurganın devrim açısını ölçebiliyor. Hareketli aplikasyon üzerinden belirli takibi sağlayabiliyor” ifadelerini kaydetti.

“ISEF Bili ve Mühendislik Yarışması amacıyla seçmelere katıldık”

11. derslik öğrencisi Elif Irmak Kaya, “Geliştirdiğimiz delme sebebiyle TÜBİTAK 53. Lise Öğrencileri Araştırı Projeleri yarışmasında fizik alanında ilk kendisine Bursa Havza 1’inci ardından ise Türkiye 3’üncüsü olduk. Daha sonrasında ise milel arası ISEF Olgun ve Mühendislik Yarışması için seçmelere katıldık” dedi

Öte yandan projenin anlatıldığı videoteyp Milli Yetişek Bakanlığı resmi toplumsal medya hesaplarından ‘Türkiye’nin Zihayat Yıldızları’ etiketiyle paylaşılırken, “Öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz” denildi.

Share: