Uray ekipleri evlere yerleşen depremzede ailelerin ihtiyaçlarını belirliyor

Amasya Belediyesi’nde oluşturulan ekipler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin pahal yıkıma ve binlerce ölüme defa açtığı 10 ilden Amasya’ya gelen depremzedeleri yerleştikleri sıkı ile evlerde ziyaret yazar belirlenen ihtiyaçlarını sağlamaya çalışıyor.

Yöneticiler, divan üyeleri, ünite müdürleri ve şehremaneti personelinden oluşan 20 değişik kol, KYK yurtları ve evlere yerleştirilen depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ivedili temin edilecek ihtiyaçlarını sorup tespit yaptılar.

Yaraları buyurmak için tüm imkanların seferber edildiğini tamlayan Amasya Şehremaneti Başkanvekili Ahmet Güdücü, “Şehremaneti Başkanımız Mehmet Sarı’nın öncülüğünde duygulu ve iyicil vatandaşlarımızın bağışlarıyla toplanan 48 arkalama tırını bölgeye göndererek depremzedelerimizin yanı sıra olduk. Bunun yanında hayat alanlarını, eşyalarını kaybeden ve Amasya’mıza yerleştirilen depremzedelerimizi belediyemiz personelinden oluşan 20 ayrımlı ekiple konuşma edip, eski olsun dileklerinde bulunduğumuz depremzedelerimizin ivedili ihtiyaçlarını tespit ettik. Rabbim hakeza aynı acıyı ve afeti aynı daha yaşatmasın” diyerek konuştu.

Depremzedelerin daha çok Amasyalıların misafiri değil baştacı olduğunu vurguladıklarına değinen Sürücü, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ivedili şifalar dileğinde bulundu. – AMASYA

Share: