Menteşe Belediyesi’nden Eğitime Bindi

Reze Belediyesi, 12 Ilkgüz Pazartesi haset başlayacak 2022-2023 eskimemiş yetişek-talim döneminde de öğrencilere desteğin bitmeme edeceğini açıkladı.

Eğitime desteklerinin yeni eğitim tedris yılında birlikte süreceğini belirten Reze Belediye Başkanı Bahattin Sim, “Füru bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan içtimai hayata büyüklüğünde birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda muvaffakiyet elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce bala kurslarımız sebebiyle yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü birlikte okullarımız açılacak. Değme sene olduğu kadar 2022- 2023 kullanılmamış terbiye-talim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya bitmeme edeceğiz. Rustik Mahallelerimizde beş 1. sınıfa başlayacak çocuklara müteveccih içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu el birliği çantalarımızdan vereceğiz. Kalabalık Arak uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı hususi öğrencilerimize hafta arası her devir aşevimizden hamam aşındırmak servisi yapacağız” dedi.

Yeni eğitim bilimi-öğretim yılında üstelik burs ihtiyacı ve talebinde bulunan öğrencilere desteğin bitmeme edeceğini vurgulayan Komutan Gümüş, şöyle bitmeme etti:

“Burs desteğinin yanında ilçedeki 14 ayrı okulda; ekol binaları ve dersliklerde yapı yenileme, su tesisatı tamiratları, radyatör tesisatı bakımı ve yenilemesi, ekol içi zeminlerde parke yapımı, muhtelif hareketlilik tesisatı hizmet ve onarımları ile okul bahçelerine bank temini, kamelya tamiratları ve spor alanları ile yer çizgileri boyama işleri üzere değişik düz ve konularda destekte bulunduk. Bu konuda meslek yönetimleri ve STK’ların talep ve isteklerini değerlendiriyor, yapılan görüşmeler ve toplantıların arkası sıra imkanlarımız ölçüsünde ihtiyaçları karşılıyor ve eksiklerini gideriyoruz.”

Sınıfların ecza dolaplarını ve sıhhi imdat malzemelerini periyodik kendisine yenilediklerini üstelik tamlayan Başkan Sim, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Sekibaşı Çocuk Kütüphanesinde çocukların ve annelerin ücretsiz adına kitaplardan faydalanmalarını sağlıyoruz. Antrparantez Kötekli, Düğerek ve Emirbeyazıt Mahallesindeki içtimai tesisleri tıpkısı anda 60 öğrencinin barınabileceği şekilde hazır durumda. Kötekli Mahallemizdeki öğrencilere müteveccih hizmete sunacağımız Kötekli Gençlik Merkezindeki çalışmalarımız ise kamu hızıyla sürüyor. Bu yıl hizmete açtığımız Mehabetli Fuat Başka Spor Kompleksimiz ile çocukların ve gençlerin, basketbol, masa tenisi, voleybol, futbol üzere sportif faaliyetlerden faydalanmaları sağlıyoruz.  Reze Belediyesi Çocuk Haber Parkımızdaki Robotik ve Kodlama Merkezimizi ise Ilk Teşrin ayında yapacağımız lansmanla resmi namına açılışını yapacağız. Merkezimizde ücretsiz namına bilgisayar programlama eğitimleri verilecek. Robotik ve Kodlama Merkezimiz ile çocukların bilgiye idrak isteklerine destek olacağız. Kısacası Menteşe Belediyesi yerine kırsalından site merkezine kadar öğrencilerin ve okulların ihtiyaçlarını karşılamak, çocuklarımızın gündeş ve gündeş aynı eğitim bilimi alabilmeleri amacıyla canla başla çalışıyoruz.”

Share: