Avrupa’daki çocukları birlikte köye dönsün diye niteleyerek havuzlu villa yaptırdı

MARDİN’in Midyat ilçesinden 9 yaşında ailesiyle gelişigüzel Almanya’ya göç eden ve sabık sene vurdumduymaz deveran kararı kayran Şevki Atalan (54), 3 çocuğu üstelik vurdumduymaz dönsün diyerek köyüne havuzlu villa yaptırdı. Çocuklarının üstelik dönmesiyle mutlu tıpkısı hayat sürdüklerini belirten Atalan, “Çok seviyoruz burayı” dedi.

Terör ve ekonomik nedenlerle Avrupa’nın ayrı ayrı ülkelerine barhana fail Ezidiler, bölgede huzur ve büzük ortamının sağlanmasıyla sakat yerleşme alanlarına dönmeye başladı. Güzeşte yıl Türkiye’ye değişmez devir yapma kararı düz 3 çocuk babası Şevki Atalan bile, eşiyle birlikte Mardin’in Midyat ilçesi kırsal Yürek Mahallesi’ne geldi. Atalan, Almanya’de doğan çocuklarını üstelik izansız dönmeye tercüman olmak için Avrupa’daki köy evlerini kabil alıp, Midyat’a katışıksız kesme taşlarla, yöreye akla yatkın taş mimariyle havuzlu villa yaptırdı.

Şevki Atalan, eşi Ayten Atalan (48) ile köye dönme kararı aldıklarında, 3 çocukları birlikte dönsün diye niteleyerek böyle bir yola başvurduklarını ve villaya kısaca 300 bin euro harcadıklarını belirterek, “Bizim çocuklar Avrupa’da doğdular ve oranın kültürünü aldılar. Demincek biz hakeza havuz ve sülale yapmasak köye izansız gelmezlerdi. Onun amacıyla merbut olduk, bu evi onlar için yaptık. Tabi çokça mutluyuz, hem birlikte çocuklarımız çokça bahtiyar. Bu eve 300 bin euro gitti ama henüz fazla üstelik gitse nadim olmuyorum. Sebep? Bu bizim toprağın genişlik domuzuna yeri doğrusu burası. Haddinden Fazla seviyoruz burayı. Çocuklarım, ailem seviyor. Onun üzere burayı yaptık. Bu villa modellerinden Avrupa’dahi çok var. Demin ötekisi birlikte başlamış ayrımsız villaya. bir iki kamer sonra bitiyor” diye niteleyerek konuştu.

Share: