TBB BAŞBUĞ YARDIMCISI AMASRA’DA, SORMACA VE YARGILAMA AŞAMASINDA DEĞME ALANDA MEYDAN ALACAĞIZ

TÜRKİYE Barolar Birliği Komutan Yardımcısı Sibel Suçiçmez, Bartın’ın Amasra ilçesindeki eroin ocağında 41 kişinin yaşamını yitirdiği grizu patlamasına ilişik, ‘Barolar Birliği kendisine, soruşturma ve enstantane aşamasında her alanda yer alacağız. Burada iş kazalarının ve iş cinayetlerinin önüne kesecek mahkeme kararı kararlarının çıkacağına inanıyoruz’ dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Çalım Müdürlüğü’ne ilişkin eroin ocağında 14 Teşrinievvel’de meydana gelen grizu patlamasında 41 iştirakçi hayatını kaybetti, 11 işçi yaralandı. Faciayla ilişkin sormaca sürerken Türkiye Barolar Birliği Komutan Yardımcısı Sibel Suiçmez ile Artvin, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Giresun, Kars, Kırıkkale, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ ve Zonguldak baro başkanları, Amasra Adliyesi’nde soruşturmanın başında olan Bartın Cumhuriyet Altını Başsavcısı Faruk Cins’ı ziyaret etti. Suiçmez ve baro başkanları, Ana ile anket ile ilgili görüştü. Adliye çıkışında açıklama fail Sibel Suiçmez, ‘Türkiye doğruluk tarihinde Amasra’daki bu hisse senedi katliamının, iş cinayetinin yüce tıpkısı dönüm süreci yaratacağına inanıyoruz. Türkiye’de vatandaşlarımız artık adaletin gerçekleşeceğine inanmıyor, cemi üstelik bu noktada, yargının kamu sacayaklarına sakıt görevi vatandaşın bu duygusunu ortadan kaldıracak, hareketli tıpkısı soruşturma yürütülmesi, soruşturma sonuçlarının da yargıya iletilmesi olacaktır. Bu anlamda bizler barolar ve baro başkanları namına, tabiatıyla sormaca aşamasından yargılamanın diğer süreçlerine yardım sunarak, katılan olacağız ve yapılması gerekenleri ısrarla söyleyeceğiz’ dedi.

Suiçmez hisse senedi kazalarının ve cinayetlerinin önünü kesecek egemenlik kararlarının çıkacağına inandıklarını anlatım ederek, ‘Şunun bilinmesini istiyoruz ki; Türkiye’de çıktı tek vatandaş savunmasız bırakılmayacaktır. Türkiye Barolar Birliği’nin ve 81 baromuzun bu konuda görüşü budur. Zımnında tığ bugün burada sayın başsavcımızla ve Bartın baromuzla yaptığımız toplantı ile soruşturmaya ilgilendiren iletmiş bulunuyoruz. Eminim burada yapılacak bu anket hepimiz üzerimize yaptığımız noktada hak yerini bulacaktır. Burada bizler görmeyenin gözü, duymanın kulağı, konuşamayanın sesi olacağız. Eğer bir yerlerde seslerini çıkartılmasını engel olacaklar vardıysa bilin kim Barolar Birliği bunlara ses ve ışık olacaktır. Barolar Birliği namına, sormaca ve anlık aşamasında herhangi bir alanda kayran alacağız. Burada iş kazalarının ve hisse senedi cinayetlerinin önünü kesecek önem kararlarının çıkacağına inanıyoruz’ diye konuştu.

VALİLİKTEN 3 GÜNCE HARAM KARARI

Bu arada Bartın Valiliği, beyaz zehir faciasıyla ilgilendiren eylemlere gelmek amacıyla kente geldiği değerlendirilen kişilerin bireysel veya toplu benzeri şekilde araçlarla Amasra ilçesine girişleri 3 dönüş süreyle yakalandı. Valilik’ten yapılan açıklamada şöyle denildi

’14 Teşrinievvel Cuma haset saat 18.15 sıralarında ilimiz Amasra ilçesi Amasra Taşkömürü Organizasyon Müdürlüğü’ne ilgilendiren maden ocağında meydana gelen eroin kazası ile ilişik yerine ilimize memleket dışından ayrımlı grupların gelerek mütenevvi eylemlerde bulunabilecekleri bilgisi edinilmiştir. Bu bağlamda, mevzuat doğrultusunda; türlü eylem ve etkinliklere akmak üzere ilimize geldiği değerlendirilen şahısların, bireysel veya şişko bire bir şekilde muhtelif araçlarla Amasra ilçesi mülki sınırları içerisine girişleri, 22 Teşrinievvel günü saat 00.01’den 24 Teşrinievvel haset saat 23.59’a kadar 3 dolaşma müddet ile yasaklanmıştır.?

Share: