Çankırı’da Cumhuriyet Altını Bayramı coşkuyla kutlandı

Çankırı’da, Cumhuriyet’in ilanının 99’uncu yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çankırı’da 29 Ekim Cumhuriyet Altını Bayramı coşkusu yaşandı. Çankırı Valisi Abdullah Ayaz’ın makamında tebrikleri akseptans etmesinin ardından 15 Temmuz Mili İrade Meydanında tebrik kartı programı düzenlendi. Kutlama programına Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Nazik, İl Itimat Müdürü Yılmayan Delen, Güllabi Komutanı Miralay Yusuf Mutlu Güre, site protokolü, mektepli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını kutlamanın ve bunun dosdoğru gururu içerisindeyiz. Cumhuriyetimiz devletimiz milletimiz inşallah cumhuriyetin kurulduğu 99. Yıl kadar genç ve 99 almanak tecrübeyle inşallah gelecek yüzyılda güce ve kuvvete erbap. Bu konuda gençlerimize olan inancımız tekmil cumhuriyete giden yolda yapılan fedakarlıklar çekilen çileler, kaybedilen canlar ve tamam fedakarlıkların gençlerimizin bilincinde olduğunu düşünüyor ve inşallah onlarında kendilerini hür benzeri vatan çevirmek için, onlara bağımsız milletvekili benzeri sıkı bırakmak üzere yapılan fedakarlıklara ehil çıkma ve ülkemizin 99 yılda geldiği seviyeden henüz ilerisine taşıyacak hız ve fedakarlıklarla çalışacaklarına inanıyor ve hepsinin yolu bahtı ayan olsun diyorum” dedi.

Vali Ayaz’ın konuşmasının arkası sıra öğrenciler marifetiyle şiirler okundu. Daha sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi Tıpkı Yudum Anadolu Efsanesi Halk Oyunları Gurubu vasıtasıyla sahnelenen gösteriler nazik rabıt gördü. Cingöz komandolarının gösterileri ile devam eden tören, tören geçişinin ardından sona erdi. – ÇANKIRI

Share: