Mohiuddin’in hedefi, domuzdan insana nakilde rutin uygulamaya geçebilmek

Mohiuddin’in hedefi, domuzdan insana nakilde rutin uygulamaya geçebilmek

Domuzdan insana önceki kalp naklini yapan Maryland Üniversitesi Hastanesi’nden Prof. Dr. Muhammad Mohiuddin:

-“Hastanın ölümü kalpten dolayı değil apayrı sebeplerden kaynaklandı”

-“Diyanet insanlarını aynı araya toplayarak görüşlerini alıyoruz, bu konuda avlu istirdat daha ön planda, eğer insanın hayatını yetmek için eksantrik ayrımsız aracımız yoksa kullanılabileceği yönünde görüş ve yetinme bildiriyorlar”

-” Klinik çalışmalara 2024 yılında başlayacağımızı tutum ediyoruz, mukannen fazlar var, kâffesi tamamlandıktan sonra ve yeterince güvenli olduğuna yetinme getirilirse rutin uygulamaya geçeceğimizi öngörüyoruz”

ANTALYA Domuzdan insana evvel duygu naklini işleyen Maryland Üniversitesi Hastanesi’nden Prof. Dr. Muhammad Mohiuddin, klinik çalışmalara 2024 yılında yeniden başlamayı planladıklarını belirterek, “Bunların üstelik mukannen fazları var, kâffesi tamamlandıktan sonradan ve yeterince sakıncasız olduğuna yetinme getirilirse rutin uygulamaya geçeceğimizi öngörüyoruz” dedi.

Türk Önsezi ve Huy Cerrahisi Derneği 17. Millî Kongresi, Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’ndeki bire bir otelde gerçekleştirildi. 3 bin 300’ün üzerinde hekim, abla ve perfüzyonistin katılımı ile planlı kongrede, 14 ayrı salonda, 208 ayrı celse, 386 sözel bildiri ve 276 e-poster kayran aldı. Kongrede, duygu ve yaradılış cerrahisindeki haddinden fazla koskocaman ve bent çeken konuların birlikte, olgular eşliğinde kesif karşılaşılan problemlere ve hastalıklara yaklaşım ile alay malay tıptaki yeni gelişmeler gözden geçirilirken, dünyadaki ihtisas ve soy cerrahisindeki son gelişmeler, programın ana başlıklarını oluşturdu.

Domuzdan insana evvel kalp naklini özne Maryland Üniversitesi Hastanesi’nden Prof. Dr. Muhammad Mohiuddin, proses üzerine açıklamalarda bulundu.

Dünyada benzeri geçmiş yerine domuzdan aldıkları kalbi insana naklettiklerini rapor eden Mohiuddin, bu kalbi insana makul ayla haberdar etmek amacıyla 10 hınzır genini modifiye ettiklerini kaydetti.

Gen modifikasyonu yapılmasaydı kalbin beş altı zaman süresince âdem vücudu vasıtasıyla reddedileceğini belirten Mohiuddin, “Salim kalım sağlanamayacaktı. Ama 50 çevrim kadar kalbin alışılagelen fonksiyonu sağlandı ve elan sonrasında pestil kaybedildi. Bu ölüm kalpten kıran değil hastayla ilişik başka sebeplerden kaynaklandı” diye niteleyerek konuştu.

“Rutin ağıl ifham etmek istiyoruz”

Metanetli çok sökel ve parasız yakınının kendisine aktarım yapılması için ulaştığını nâkil Mohiuddin, “Beribenzer sonuç beş altı günlük ömürleri noksan ve ivedili bekleme listesinde olan hastalar var. Fakat eksiksiz dünyada olduğu gibi Amerika’üstelik birlikte bununla ilişkin namına bazı yönetmeliklere uymamız gerekiyor. Bu noktada 2 süreci takip ediyoruz. Şayet hastanın durumu çokça acilse ve apayrı aynı olabilir misil yoksa bu durumda organ nakli yani aktarım türlü. İkinci benzeri nitelik birlikte, tığ onaylama mercilerine öncelikle muktezi izni kabul etmek için pek haddinden fazla marifet sunmalıyız. Bunu birlikte öncelikli olarak efsanevi deneyleri ile gerçekleştireceğiz ve efsanevi deneylerinden aldığımız verileri onaya sunacağız. Daha sonrasında akseptans görürse klinik çalışmalarla devam edeceğiz. Önce tıpkı merkezle başlayıp çoklu merkezlerde insanlar üzerinde 1-5 sayrı beyninde bu deneylerimizi, çalışmalarımızı gerçekleştirdikten sonradan onayı alınca bunu rutin ayla getirmeyi planlıyoruz” ifadelerine düzlük verdi.

“Dini açıdan sav bulunmayan”

Nakli dini açıdan değerlendiren Mohiuddin, “Ego de Müslümanım ve bu soruyla ilk kez karşılaşmıyorum. Tıpkısı soru ailem, hempa çevremden da metin haddinden fazla kere yöneltildi. Bu konuyla ilgilendiren adına ulemalarla ve din adamlarıyla görüştüm. Onlardan birlikte düşünüm aldım. Hemen Müslümanlar değil Yahudilerde dahi domuz eti kemirmek haram ama şu açıdan bakılıyor esasen bu olaya, Hınzır etinin yenmesi haram amma temas organının kullanılmasıyla ait bir sıkıntı görülmüyor. Bilfarz bununla ilgilendiren olarak mütenevvi dinlere mensup ulemaları tığ benzeri araya getirip görüşlerini alıyoruz. Nasrani liderleri, Yahudi liderleri ve Müslüman liderleri, din insanlarını bire bir araya toplayarak görüşlerini alıyoruz. Bu konuda sahn istirdat elan dolay planda. Şayet insanın hayatını yönetmek için ayrıksı bir aracımız yoksa kullanılabileceği yönünde düşünce ve orgazm bildirmekteler. Söz Temsili biz şimdiye büyüklüğünde insülin kabilinden, heparin üzere ayrıksı araçları dahi iyileştiren maddeleri dahi kullanmaktayız. Bunlarda zaman zaman domuzdan elde edilmekte. Bundan ekolojik ortam aktarım içinde aynı sorun içerme edeceğini düşünmüyoruz” dedi.

“2024’bile başlayacağız”

Tıpkısı ahir aktarım zamanı ile ilişik açıklama fail Mohiuddin, “Bakir benzeri muamele evet bile yeni ilaçlara başladığımız antlaşma her antlaşma önce FDA onayı kabul etmek amacıyla Amerika’da klinik çalışmalara ihtiyaç duyuyoruz. Makul sayıda efsanevi testler yapmamız gerekiyor. Bu hayvan testlerinden elde ettiğimiz veriler tutarlı benzeri şekilde cüret veriyorsa FDA onayını alarak klinik çalışmalara insanlar üstünde başlıyoruz. Bu klinik çalışmalara 2024 yılında başlayacağımızı tahmin ediyoruz. Bunlarında makul fazları var kâffesi tamamlandıktan sonraları ve yeterince tehlikesiz olduğuna yetinme getirilirse rutin uygulamaya geçeceğimizi öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Share: