Gümüşhaneli dağcılardan öğretmenlere zirvede şaşırtı tebrik kartı

Gümüşhane Alpinizm, Doğa Sporları ve Deneyimsizlik Derneği (GÜDAK) düzenlediği doğa yürüyüşüne katılan terbiyeci sporcularına zirvede gül arz ederek şaşırtı yaptı.

Gümüşhane’bile yıllardan beri iki haftada ayrımsız düzenlediği huy yürüyüşleriyle kentin tanımının yanı sıra spor ve sağlıklı yaşamına ulama sunan GÜDAK, bu hafta rotasını Şiran ilçesine çevirdi.

Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun Dağının 2 bin 50 metrelik karlı zirvesinden yürüyüşe başlayan sporcular daha sonradan Şiran ilçesine sadık Elmaçukuru ve Dilekyolu köylerine ulaşarak 14 kilometrelik etkinliğini tamamladı.

Toplam 38 doğaseverin katıldığı etkinlikte yürüyüşün başladığı dideban olan Tersun Dağı zirvesinde grubun sarıklı üyelerine gül arz eden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, “Tersun dağından başladığımız yürüyüşümüzü karlı bir ortamda ara sıra çağ ara sıra bulutlu havada iniş ve çıkışları olan keyifli tıpkı rotada tamamladık. Değme çığır grubundan insanların katıldığı huy yürüyüşlerimize öğretmenlerimizden üstelik katılanlar elbette oluyor. Bugünkü yürüyüşümüzü hepimizin üstünde emeği olan, hamurumuzda mayası bulunan elleri öpülesi öğretmenlerimize adadık. Yürüyüşümüze katılan öğretmenlerimize parkur başlangıcında güllerimizi sunma ederek günlerini kutladık” dedi.

GÜDAK’ın jesti karşısında muteber sporculardan Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden Ayşe Görgüsüz, “Doğası iyi tıpkı yeri henüz yürüdük bu hafta. Lezzetli tıpkı kar örtüsüyle adamakıllı ayrımsız günü deneyimledik. Tıpkı zamanda GÜDAK sorumluları tığ öğretmenler için filinta benzeri jest yapmış. Kendilerine haddinden fazla teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanırken Bayburt Üniversitesi akademisyenlerinden Fatma Cebeci dahi “Öncelikle GÜDAK ailesine bu özel gün yerine düzenledikleri etkinlik ve tebrik kartı çiçekleri için teşekkür ederim. Eğitimin temelinde bağlılaşım yatar. Tıpkı pedagog öğrencisine insana, doğaya ve esasta ortamında yaşadığı dünyaya karşı bağlılaşım ve merak aşılar. Ben da dostça mesleğini fail parçalanmamış öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlarım” diye konuştu.

Emekli öğretmenlerden Zehra Aygün ise “Bugün yapılan tutum ayrı güzeldi zira Öğretmenler Haset içindi. GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut hepimizi düşünmüş Tersun dağının zirvesinde bizlere çiçek verdi. Çokça teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. – GÜMÜŞHANE

Share: