Selden ailesiyle gelişigüzel akıbet anda kurtulan Ömer amca: “Yeniden doğma gibi hissettim”

Bursa’üstelik geçkin etken olan boğanak yağmur sonrası oluşan hâkim sularına, kızı, damadı ve iki yaşındaki torunu ile erik hasadından dönerken yakalanan Ömer baba yarısı o anları anlattı.

Merkez Osmangazi ilçesi Karabalçık Mahallesi’nde evvel yağan bora yağmur sonrası oluşan dominant, evleri ve tarım arazilerini su basmasına amil oldu. Sağanak yağmur sele bozukluk olurken, o tam kızı, damadı ve 2 yaşındaki torunu ile erik hasadından dönen Ömer Eyli’nin bulunduğu kamyonet yeğin sularına kapıldı. Yaşanan can pazarı ise cep telefon kamerasına saniye saniye yansıdı.

O anları seçme anlattığında tekrar yaşadığını ve baştan zade kadar hissettiğini belirten Ömer Eyli, “Araba erik yüklüydü. Bilcümle buraya çıkmıştım kim makine baskın suları dolayısıyla çıkamayarak kaldı. Tahminî 2 an sonra sel suları kamyoneti sürüklemeye başladı. Başat suları kamyoneti 200 metre sürüklerken, o tam eksantrik tıpkısı komşumun arabasını de sürüklemiş pikap ona takıldı. O tam tığ arabadan atlayarak çıktık. Oradan arkadaşım bana bağırdı ‘Ömer emmi bizim arabaya atla’ diye. Yanımda kızım, damadım ve 2 yaşındaki torunum vardı. Pikap mahsus pert oldu, duygusal kaybımız yok çok şükür. Ama maddesel zararımız çokça. Sel sularından kurtulduğum dakika baştan doğmuş kabilinden hissettim. Ölüyoruz dedim, başladım namazlar getirmeye. Kamyonetin içine üstelik sular dolmuştu zaten. Çocuğu tuttum kaldırdım yukarıya. Kapıyı açarak yandaki kamyonete atladık. Çocuk ağlıyordu, zaten kızım dahi sabaha büyüklüğünde uyuyamadı” diyerek konuştu. – BURSA

Share: