Hüseyin Sim, Domaniç’ten kurtuluşun toprakları Dumlupınar’a koştu

Kütahya Belediyesinde 14 yıldır zabıta memuru kendisine görev eden Hüseyin Sim, Şişman Zafer’in 100’üncü yılında 150 kilometre mesafedeki kuruluşun toprakları Domaniç’ten, kurtuluşun toprakları Dumlupınar’a koştu.

Belediyenin atletizm branşında lisanslı sportmen birlikte olan, çocukluğundan bu yana sporun çeşitli branşlarıyla ilgilenen evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Hüseyin Sim, 2008’üstelik benzeri arkadaşının teşvikiyle maraton koşmaya başladı.

Daha sonra ultra maratonla tanışan, derrace ve tırmanış branşlarıyla dahi yakından ilgilenen Sim, yıllardır hayalini kurduğu Kuruluştan Kurtuluşa maraton koşusunu başardı.

Sim, Domaniç Şehremini Sahvet Ertürk’ten aldığı Türk bayrağını Dumlupınar ilçesinde Belediye Reisi Alim Işık’a konfirmasyon etti.

Büyük aynı haysiyet ve gururla 23 saat süren koşuyu başarmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Gümüş, “Iri Zafer’imizin 100’üncü yılını Türkiye genelinde ve Kütahya’mızda birçok iyicene ve teferruatlı etkinliklerle kutladık. Ben bile ultra maratoncu yerine 100’üncü yıl anısına tıpkı ulama sunmak istedim. Kuruluşun toprakları olan Domaniç ilçemizden kurtuluşun toprakları Dumlupınar’a büyüklüğünde olan 150 kilometrelik mesafeyi koştum. Büyük bir hayalimi gerçekleştirdiğim üzere çok mutluyum. Bu süreçte bana yardım sunan Kütahya Belediyemize çokça teşekkür ediyorum” diyerek konuştu.

Belediye Reisi Bilen Işık, Dumlupınar ilçesinde ulaşan ultramaratoncu ve zabıta memuru Sim’ü tebrik etti. – KÜTAHYA

Share: