Üzerinde Arapça ‘Allah’ yazısı bulunduğu sav edilen halıyı üreten firmaya aksülamel

Üstünde Arabi ‘Cenabıhak’ yazısı bulunduğu argüman edilen halıyı üreten firmaya tepki

Halıyı satın düz Vanlı iş adamı Cevdet Özgökçe:

“Bu dinimize, inancımıza hakarettir, vacip yaptırımın yapılmasını murat ediyorum”

VAN – Vanlı iş adamı Cevdet Özgökçe, Gaziantep’ten aldığı kayran halısının gelişigüzel köşesinde ikişer skor Arabi ‘Tanrı’ yazısının olduğunu encam sürerek, “Bu dinimize, inancımıza hakarettir. Vacip yaptırımın yapılmasını talep ediyorum” dedi.

Gaziantep’te 7 sene evvel aldığı kayran halısının temas köşesinde ikişer nüsha girmek için bütün 8 nüsha Arabi ‘Tanrı’ yazısının olduğunu söyleyen iş adamı Cevdet Özgökçe, bunun akseptans edilir tıpkı nitelik olmadığını anlatım etti. 7 yıl boyunca durumu fark etmediklerinin altını çizen Özgökçe, “Bu halıyı birinci sınıf ve pir benzeri marka diyerek satın aldık. Halıyı yıllardır kullanıyoruz. Kirlendiğinde bilcümle yıkamaya gönderiyorduk. Geçen periyot üzerine tıpkı özdek dökülüyor. Eşim gidermek isteyince ayırt ediyor ki ‘Cenabıhak’ ismi yazılmış. Açıkça ve kemiksiz aynı şekilde halının sekiz yerinde Arapça ‘Cenabıhak’ yazılıyor. Bunun yanı sıra Kur’an-ı Kerim’de sabık ‘Elif’ var. Ayrıca halıda ‘Muhammed’ ismini üstelik görmüştüm. Ben bu halıyı üreten firma yetkilisini aradım, ‘Böyle benzeri halı var elimizde. Siz elbette hakeza aynı sorumluluk yaparsınız?’ deyince firma sahibi telefonda az daha beni dövecek tıpkısı hitabetle konuştu. ‘İsrailli da böyle yapmaz’ söylediğimde ise bana ‘Bu takkadak bu ayrımsız motiftir, siz anca görüyorsunuz’ ifadelerini kullandı. Halbuki peyda ve kesin yerine pres bu halıya Tanrı ismini yazmış ve bu benzeri düz halısı. Zar halısı olsa imtina etmek duyarız ama yer halısında Cenabıhak ismi kesinlikle olmaz. Tığ 7 sene kullandık amma ezbere kullandık. Eşim gördükten bilahare bile hocalara gösterdik. Onlar dahi ‘Arapça’bile Allah ismidir. O halıyı kesinlikle yerde kullanmayın. evet duvara asın evet dahi yakın’ dediler. Halı duvara asılacak tıpkı halı değil. Kestirmece 12 metrekarelik bire bir halı. Tığ bunu ayırt ettikten birden bilahare topladık ve kaldırdık” dedi.

“Bu hata değil, bu şuurlu yapılan aynı şeydir”

Bunun İslam dinine benzeri hakaret olduğunu savunan Özgökçe, “Bizim dinimize, inancımıza yaraşıksız benzeri debi. Bu yazık değil, bu şuurlu yapılan tıpkısı şeydir. Neresine dokunursanız, ne tarafa çekerseniz çekin, Allah ismi çıkıyor” dedi. Özgökçe, firmaya lazım cezanın verilmesini istedi. Halıyı şimdilik beyyine adına evinde beklettiğini belirten Özgökçe, vacip yaptırımın yapılmasının peşi sıra yakacağını sözlerine ekledi.

İddialara karşılık geldi

Gaziantep’te kâin halı firması Yetkilisi Hüseyin Çınar ise, bunun sadece motiften ibaret olduğunu belirterek, “Gül üstünde yapılmış motiftir. Halının tıpkısı parçasıdır. 7 sene boyunca kullanmış, anca tıpkı kanıya varmamış. Bu halıdan binlerce üretildi. İnsanlara gönderildi. Kimseden bugüne kadar bize bu şekilde ayrımsız şikayet gelmemiş. Ama işaret değerime beis veren, bunu söyleyen, yayınlayan ve kamuoyuna açıklayan kim olursa olsun kanuni hakkımızı kullanacağım” ifadelerini kullandı.

Share: