2022 Yılı İmalat Endüstri Finansman Destek Programı Proje Başvuru Sonuçları İlan Edildi

Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Ölçülü Anadolu Kalkınma Ajansı (MEHABET) eliyle 9 Haziran 2022 tarihinde car edilen ve başvuruya açılan İmalat Uran Finansman Bindi Programı üzere Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden Ajansımıza verilen mecmu 88 projenin kıymetlendirme süreci, ilişik kanun hükümleri mucibince gerçekleştirilerek sonuçlandırıldı.

Ajansın imalat sanayine müteveccih kendisine uyguladığı İmalat Sanayinde Kurumsallaşma ve Eklenmiş Kızıl Üretimin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı çerçevesinde planlı finansman desteğinde canlı istihdamı sağlanması, verimliliğin, dijitalleşmenin artırılması, yeşil mutabakata uyumun hızlandırılması, ihracatın artırılması kabilinden kesim imalat sanayini geliştirici unsurlar kayran almakta. Esasen uygulanan bindi programında domestik malı kullanımı, mutedil-efdal veya erdemli teknolojili im üretimi bile isteklendirme edilmekte. Böylecene bir yandan bölgedeki öne sâdır sektörlere destek verilirken, ayrıksı taraftan ciddi ve henüz mülhak zer yapıt üretimi olan sektörlere üstelik yatırımların yönelmesi amaçlandı.

İmalat Sanayi Finansman Bindi Programı’na yapılan başvuruların kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak 21 Teşrinievvel 2022 tarihinde Ajans Umumi Heyet yoluyla onaylandı. Başarı puanı zir çizgi (65) ve üstünde puan düz bilcümle projeler destek almaya doğruluk kazandı. Liyakatli olan 44 projenin sektörel dağılımında fabrikasyon maden ürünleri imalatı, bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, möble imalatı, lastik ağacı ve plastik ürünlerin imalatı, elektrikli donatı imalatı sektörleri öne çıkmakta. Bahsi güzeşte 5 sektörden toplam 26 proje bindi almaya hak kazandı. Başka 18 kudretli proje ise 11 farklı imalat sektöründen sunuldu. Destek almaya adalet kazanan projeler ile 200’e mail gencin istihdamı hedeflendi. Ajans tarafından muvaffakiyetli projelere verilecek finansman desteği, uzlaştırıcı yapı eliyle sağlanacak anne paranın kar payı getirisinin ödenmesi şeklinde olacak. Bu şekilde uygulanacak finansman desteği ile TR72 Bölgesi imalat sanayinde 110 milyon TL’yi aşan ayrımsız yatırımın harekete geçirilmesi hedeflendi.

CESAMET tarafından yapılan açıklamada; “İmalat Endüstri Finansman Destek Programı sonuçlarının TR72 Bölgesi üzere güzel olmasını dileriz. Programda kalburüstü olan proje listesine www.oran.org.tr adresinden erişilebilmektedir” ifadelerine yer verildi. – KAYSERİ

Share: