Kırıkkale’de aylak karye okulları “Köy Yaşam Merkezi Projesi” ile hayat buldu

Kırıkkale’de yaşam merkezine dönüştürülen mülga karye okullarında yetişek verilmeye başlandı.

Balışeyh ilçesi Beyobası köyünde oluşturulan “Köy Hayat Merkezi”nde açılan asıl sınıfında, köydeki 3-6 yaş grubu füru yetişek almaya başladı.

Gelen irade doğrultusunda kadınlara yönelik terzilik dümen, erkeklere üzere ise besicilik kursu açıldı.

Merkezi görüşme eden İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, gazetecilere, Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı proje kapsamında Kırıkkale’bile bir nice köyde kapanan okulların yaşam merkezi haline getirildiğini söyledi.

Hayat merkezlerinde çocukların, anne ve ata eğitiminin alelacele devam ettiğine dikkati çekici Santralci, şöyle konuştu:

“Köylerimizde kâin 3-6 yaş çocuklarımızın eğitimine başladık. Ardından kadınlar üzere terzilik fırıldak, erkekler üzere da besicilik kursu açıldı. Yeryüzü çok talep edilen kurslar bunlardı. İl genelinde 21 köyümüzde bu eğitimlerimiz devam ediyor. Çocuklarımız mutlu. Bir Nice köyümüzde eğitimlerimiz sürüyor. Daha Çok karye dirim merkezlerimizde eğitimlerimiz var.”

Besicilik kursuna katılan Başkomutan Şiddetli bile “El Terbiye Merkezinin verdiği kurstan haddinden fazla memnunuz. Hayvancılıkla uğraşıyoruz, uğraşmaya dahi devam edeceğiz. Kişi bilgimiz dışında aldığımız eğitimlerle elan şuurlu işimizi yaparak hayvanlardan çıktı ürün ahiz çabası içeresindeyiz. Devletimize ve emeği geçenlere teşekkürname ediyoruz.” diyerek konuştu.

Dikiş olta kursuna katılan Mısır Yasemini Avaloğlu ise “Kadınlar yerine Milli Yetişek Müdürlüğüne teşekkürname ederiz. Çokça güzelce bir öz. Köyde benzeri işle uğraşmıyorduk, burası bereketli oldu. Burada hem öğreniyoruz hem üstelik zaman geçiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkürname ederiz.” dedi.

Share: