Nazır Herif, Niğde’de “2023’e Akıllıcasına Şehir Buluşmaları” programında konuştu Açıklaması

Afiyet Bakanı Fahrettin Âdem, ” Türkiye Yüzyılı, tıpkısı zamanda eş ve insani değerlerin ve hakkı doğrulama etmenin, fanatizmin önüne geçtiği dönemin adı. Nedeniyle Türkiye’nin dünyaya esenlik başta atılmak amacıyla yetişek ve bire bir hep alanlarda mesajının olduğu ayrımsız çağ. Global dünyanın sorunlarına hal anlamında ulama sağlamanın adı Türkiye Yüzyılı’dır.” dedi.

Çeşitli programlara gelmek için Niğde’ye gelen Eş, bire bir otelde planlı “2023’e Akla Yatkın Kent Buluşmaları” programında yaptığı konuşmada, esenlik boyutuyla Kovid-19 salgını sürecinde iri bire bir etki alarak, bağlantı ve beraberlikle kalburüstü benzeri aktarılma geçirildiğini söyledi.

Âdem, bu başarıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, kent hastanelerinin ve yapılan altyapı yatırımlarının katkısının cesim olduğunu vurguladı.

Cumhur Reisi Erdoğan’ın açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu haddinden fazla önemsediğini dile getiren Kayırıcı, şunları kaydetti:

“Türkiye Yüzyılı, yine Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kimlik siyaseti adına bağlantı siyaseti, inkar siyaseti hesabına kucaklaşma siyaseti, kutuplaşma siyaseti yerine bütünleştirici yöntem, print siyaseti yerine özgürlük siyaseti, nefret siyaseti adına bağlılık siyasetinin adı. Türkiye Yüzyılı, bire bir zamanda eş ve insani değerlerin ve hakkı teslim etmenin, fanatizmin önüne geçtiği dönemin adı. Dolayısıyla Türkiye’nin dünyaya keyif özellikle gelmek üzere yetişek ve ayrımsız bütün alanlarda mesajının olduğu benzeri asır. Küresel dünyanın sorunlarına hal anlamında katkı sağlamanın adı Türkiye Yüzyılı’dır. O nedenle bizim dışa cebin 85 milyonun tıpkısı olduğu, bu topraklara ilişkinlik duygusu ortamında munzam ayar oluşturan herkesin bir arada olduğu ayrımsız Türkiye Yüzyılı’ndan bahsediyoruz. Bu durumda 85 milyonun bizden beklentileri olur.”

Nazır Kayırıcı, hizmet ve selamet fethetmek üzere aynı araya gelen tıpkısı yapı olduklarını, vatandaşların bu anlamda kendilerinden beklentisinin olduğunu anlatım etti.

Türkiye Yüzyılı’nın kendilerine yüklediği bir külfet olduğunun altını çizen Eş, “Bu coğrafyanın üstelik bu toprakların birlikte 85 milyona yüklediği ayrımsız ağırbaşlılık var. Bu sorumluluğun gereğini tahsis etmek üzere ayrımsız arada bulunuyoruz. Adaletli davranan, sıhhat yapan, yardımlaşmayı ve hizmeti asıl alan ama temas şeyden önceki kendimizin adam olduğunu, haddimizi bildiğimiz, bakım odaklı bire bir yaklaşım süresince olmamız gerektiğini biliyoruz.” diye konuştu.

Nazır Âdem, Niğde’ye sağlık alanında yatırımların yapıldığını, bu yatırımların tamamlanmasıyla kentin sağlık boyutunda eksiğinin kalmayacağını belirtti.

YANLIŞSIZ Tümen Genel Komutan Yardımcısı Mahmur Çiçeği Karaaslan ise zaman dünyanın yüz yüze kaldığı sorunların çözümünde Türkiye’nin hangi kadar kebir bire bir mevki olduğunun anlaşıldığını aktardı.

Türkiye’nin yıpranmamış yüzyılını birlikte formatlamak amacıyla tıpkısı arada olduklarını dile getiren Karaaslan, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızı bugün dünya lideri namına adlandırmamıza komütatör olan, onu değişik liderlerden ayıran ve bugün küresel meselelerin çözümünde gelmiş olduğumuz noktayı bizlere sağlayıcı çok büyük gelişmeler yaşadık. Bugün Kovid-19 salgını gibi tıpkı global salgın yaşamayı tek tayf etmeyen dünya amacıyla ‘Şehir Hastanelerini kuralım’ iddiası, bu hedefe iyesi olmak, işte nazik benzeri liderliktir ve balaban benzeri öngörüdür, balaban benzeri vizyondur. Zaman gine Rusya- Ukrayna beyninde tıpkısı savaşın öngörülemediği aynı süreçte enerjiyle ilişik kamu hür Türkiye, enerjide mutlak Türkiye iddiasıyla yola çıkmak, bu konuda sismik araştırma gemilerini ve bilcümle o teçhizatı alıştırmak, hazır ağrımak Karadeniz’de gaz bakmak ve 540 bilyon metreküp gaz keşfi fethetmek, işte esas bire bir liderliktir, aynı öngörüdür ve bir tecrübenin eseridir.”

Share: