Depremde hayatını kaybeden karı, Eskişehir’de sonuç yolcuğuna uğurlandı

“Asrın felaketi” yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman’ın Besni ilçesindeki evlerinin yıkılması sonucu yaşamını yitiren Melike Arıyürek’in cenazesi, memleketi Eskişehir’de toprağa verildi.

Besni ilçesinde yürütme müdürü yerine görev eden Melike Arıyürek’in cenazesi, Odunpazarı ilçesindeki Mahmut Sami Ramazanoğlu Camisi’ne getirildi.

Cenaze törenine, Arıyürek’in ailesi, yakınları ile Nazik Kontak Partisi (BBP) Umumi Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, SELIM Parti Eskişehir Saylav Harun Karacan, YANLIŞSIZ Tümen İl Başkanı Zihni Faal ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Kılınan namazın peşi sıra Melike Arıyürek’in cenazesi, Esentepe Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BBP Umumi Başkanı Destici, cenazenin peşi sıra gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Cenabıhak’tan rahmet, yaralılara ise evgin felah temennisinde bulundu.

Depremin geçmiş gününden itibaren bölgeye gittiklerini rapor fail Destici, şunları söyledi:

“beher depremde hayatını kaybedenin ya üstelik gerileme altında merkez kurtulanın tıpkısı hikayesi var. Hepimizin canı yanıyor, üzgünüz, üzülüyoruz. Cenabıhak aynı henüz hakeza acıları milletimize yaşatmaz inşallah diyorum. Ben ülkemize, devletimize ve milletimize gene esbak olsun diyorum. Elbette kim yaralarımızı birlikte saracağız. Aramızda karışıklık çıkarmaya çalışanlara, devlet ve milleti karşı karşıya getirmeye çalışanlara evet bile insanları birbirine düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Burada birlik olacağız ve el birliği içre edisyon günleri atlatacağız. Tabiatıyla kim bu süreci değerlendirip birliğimize ve kardeşliğimize kastetmek isteyenler olacaktır. Onlara birlikte vesile vermeyeceğiz. Bugüne kadar bu ulus vermedi, imdi de vermeyeceğiz inşallah.”

“İnsan üstü aynı savaş veriyorlar”

Arama istirdat ekiplerinin inanılmaz fedakarlıklar yaptığına tanık olduğunu kaydeden Destici, ” AFAD, UMKE, JAK ve gayrı sivil toplum kuruluşlarımız, Alperen Ocakları bünyesindeki ALPKURT ekipleri, askerimiz ve polisimiz inanılmaz benzeri savaşım veriyorlar. İnsan üstü aynı savaş veriyorlar ve canlarını ortaya koyuyorlar. Onlara da şahsım, camiam namına şükranlarımı sunuyorum. Tabii kim münferiden bu asıl çapul hadiseleri, yardım tırlarının önünü kesip gasbetmeye çalışanlar namevcut mu, bunlar bile var ama bunlara birlikte devletimiz, asayiş güçlerimiz gereken dersi veriyorlar ve bunlara bile okazyon vermiyorlar. Bu mücadeleyi dediğim kadar bütün gelişigüzel beraberlik ile yapacağız. Elbette kayıplarımız anlayışsız gelmeyecek ama tığ devletimizi, ülkemizi, milletimizi ve insanımızı korumaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Share: