Sabancı Üniversitesi, Müderris Patrick Aebischer’i ağırladı

Dünyanın en tanınan üniversitelerinden biri olan Ecole Polytechnique Federale birlikte Lausanne’üstelik (EPFL) 2000-2016 yılları ortada rektörlük görevini yürüten Profesör Patrick Aebischer, Sabancı Üniversitesi’nin davetlisi kendisine İstanbul’a geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya bakarak, Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs’te düzenlenen bire bir konferansa katılan Müderris Patrick Aebischer, “İnsanlık üzere vukuf tabanlı çözümlere katkıda bulunmak üzere patika açan teknolojilere yatırımın isteklendirme edilmesinde üniversitelerin rolü” başlıklı bir meşveret gerçekleştirdi.

Sabancı Üniversitesi’nin eş sahipliğinde gerçekleşen konferansta, Sabancı Üniversitesi Müessis Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Arka Yöneticisi (CEO) Cidal Alper ile Sabancı Üniversitesi talim üyeleri, akademi ve iş dünyasından temsilciler yer aldı.

Açıklamada görüşlerine meydan verilen Bozuk EPFL Rektörü Profesör Patrick Aebischer, İsviçre’birlikte haddinden fazla bereketli üniversitelerin bulunduğunu ve dünyada eke bire bir konumda olduğunu belirtti.

İyi ayrımsız darülfünun rekzetmek üzere başlangıç noktası büyüklüğünde sefer haritasının da çok heybetli olduğunu nâkil Aebischer, şunları kaydetti:

“İşin özünde inovasyona kayran beğenmek ve teknolojik gelişmeleri haddinden fazla yakından izlemek bulunuyor. İsviçre örneğini verecek olursak, ESIR’ye ve Kanada’ya nazaran çok yoz tıpkı vadi. Ülkenin Frenkçe konuşan 1,5 milyon nüfusu İstanbul’un ayrımsız semti kadar. Tamam EPFL, üniversite kendisine şüphesiz bu noktaya gelmeyi başardı? Zira kendilerini dünyaya açarak, alelhusus de KÖLE ve değişik Avrupa ülkelerinden yer mebzul tedris üyelerini çekmeyi başardılar, bunu dahi yeniliği önceliklendiren ve motivasyon eden yaklaşımlarla desteklediler.

İnsanlığa daha bereketli harıldamak üzere, ilmî keşifleri öngörmemiz ve bu teknolojilerin uygulamalarını akıllıca politikalarla ferah tıpkısı şekilde çerçevelememiz gerekiyor. Akıllıcasına politikalar derken kastettiğim üniversitelerin gelişimlerini yönlendirmeleri üzere punt ve sorumluluklar ve teknolojinin akla yatkın kullanımı.”

Share: